Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnika 1 (KTP / PT517)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT517 - Elektrotechnika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Proudové pole2. Stejnosměrné elektrické obvody3. Kirchhoffovy zákony a jejich aplikace v ss obvodech4. Odpory zdrojů, vodičů a tepelné ztráty5. Kapacita a indukčnost, popis sil a energií6. Magnetické pole, tvar, popis, indukce a silové účinky7. Uzavřený magnetický obvod, elektromagnet8. Vlastní a vzájemná indukčnost9. Jednofázový střídavý proud, vznik, popis veličin10. Komplexor a fázor, využití ve střídavých obvodech11. Prvky RLC ve střídavých obvodech12. Druhy výkonů ve střídavých obvodech13. Třífázová střídavá soustava a rotační magnetické pole

Získané způsobilosti

Seznámení se základaními vztahy elektrotechniky, jejich fyzikálními a matematickými významy.

Požadavky

minimálně 80% účast na cvičeních, není-li studijním řádem stanoveno jinakvybavení předpsanými pomůckami na cvičeních příprava na cvičení (znalost vzorců a látky) a aktivní účastúspěšné zápočtové testy (seminární práce)

Garant

doc. Ing. Jaroslav Lokvenc, CSc.