Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do technické digitální fotografie (KTP / PT518)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT518 - Úvod do technické digitální fotografie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do digitální fotografie a její význam a využití v technické praxi.2. Rozdělení digitálních fotoaparátů.3. Důležité parametry digitálních fotoaparátů.4. Objektivy, optické chyby a tvarová zkreslení.5. Příslušenství digitálních fotoaparátů, světla a záblesková zařízení, vybavení ateliéru.6. Práce se světlem, nekonečné pozadí, využití filtrů, zadní projekce.7. Barevné korekce a rozptylové plochy světelných zdrojů.8. Práce s digitálním fotoaparátem - snímání na nekonečném pozadí.9. Práce s digitálním fotoaparátem - snímání detailů.10. Práce s digitálním fotoaparátem - snímání statických objektů.11. Práce s digitálním fotoaparátem - snímání dynamických objektů.12. Nástroje pro prohlížení, třídění a základní úpravy digitálních fotografií.13. Úpravy a publikace digitálních fotografií.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní orientaci v oblasti tvorby a zpracování technické digitální fotografie pro dokumentační a výukové účely.

Požadavky

Docházka na semináře min 80 %, není-li studijním řádem stanoveno jinak, odevzdání vyhovujících seminárních prací v daném termínu.

Garant

doc. PaedDr. René Drtina, Ph.D.