Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika ZT pro ZŠ 2 (KTP / PT524)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT524 - Didaktika ZT pro ZŠ 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obsahová náplň tématu Práce s technickými materiály.2. Metodika bezpečnosti práce ve školních dílnách. Zásady ochrany zdraví a hygieny práce.Zásady požární bezpečnosti. Základy první pomoci.3. Jednoduchý technický výkres - aplikace didaktické zásady názornosti.Význam a účel technické dokumentace, rozdílnosti podle technických oborů.4. Metodika výuky materiálových zkoušek. Aplikace technických a konstrukčních materiálů v praxi.5. Pracovní pomůcky, nářadí a nástroje pro ruční opracování technických materiálů.Metodika výuky základních technologických postupů (ruční obrábění).6. Obsahová náplň tématu Design a konstruování.7. Význam rozvoje technické tvořivosti, příklady praktických aplikací.8. Obsahová náplň tématu Provoz a údržba domácnosti.9. Problematika výuky základů elektrotechniky na ZŠ.10. Obsahová náplň tématu příprava pokrmů. Zásady zdravé výživy.11. Metodika výuky montážních a demontážních prací.12. Zásady tvorby modelů a jednoduchých sestav.13. Význam techniky v životě člověka, pozitivní a negativní dopady technického rozvojena životní prostředí a životní styl.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je naučit studenty aplikovat získané poznatky do vzdělávací oblasti 5.9 Člověk a svět práce. Studenti získají přehled o způsobech, metodách, organizačních formách vedení vyučovacích hodin a prakticky si ověří vhodnost použitých metod a didaktických postupů v konkrétním vyučovacím procesu.

Požadavky

Docházka na semináře min 80 %, není-li studijním řádem stanoveno jinak, odevzdání vyhovujících seminárních prací v daném termínu a úspěšné absolvování kontrolních testů.

Garant

prof. Ing. Pavel Cyrus, CSc.