Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výběrové přednášky III - letectví (KTP / PT890)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT890 - Výběrové přednášky III - letectví, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Doba bájí a první představy o létání (O Daidalovi a Ikarovi, O Wielandovi, Leonardo da Vinci)2. Vývoj letadel lehčích vzduchu3. Rozvoj vzduchoplavectví v Čechách (Haenko, Česká společnost aeronautická)4. Mezinárodní atmosféra (MSA), hmotnost balónu, dostup balónu5. Vývoj vzducholodí, konstrukce vzducholodí6. Slavné vzducholodě7. Vertikální členění atmosféry. Výzkum stratosféry8. Vývoj letadel těžších než vzduch9. Proudění tekutin. Začátky české aviatiky na přelomu století.10. Začátky české aviatiky. Základy aerodynamiky11. Profily (animární profil). Aerodynamické síly.12. Charakteristiky křídla. Stabilita letounů

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je rozšířit studentovo všeobecné technické vzdělání získané v základním studiu do dalšího moderního odvětví techniky.

Požadavky

Podmínkou získání zápočtu bude 50% účast na přednáškách a úspěšné napsání zápočtového testu (z jedenácti otázek testu zodpovědět devět otázek správně). Opravný zápočet se bude konat formou rozpravy.