Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automatizace a kybernetika (KTP / PT902)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT902 - Automatizace a kybernetika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy automatizace, ruční regulace2. Regulační obvod - obecné schéma, servosystémy3. Přímé, nepřímé a číslicové regulátory, obecné vlastnosti regulačních obvodů, ukazatele kvality regulace4. Spojité a nespojité regulace, impulzové regulace5. Popis dynamických vlastností členů6. Frekvenční charakteristiky členů7. Přenosy složených obvodů8. Přehled přenosů P, I, D, PI, PD, PID, soustavy s dopravním zpožděním9. Stabilita regulačních obvodů10. Čidla - snímače, ústřední a akční členy - technická realizace11. Vědní oblasti kybernetiky rozhodující pro automatické řízení12. Teorie systémů, popis chování13. Roboty a manipulátory, schéma, pohony

Získané způsobilosti

Výuka základů teorie - znalosti jednoduchých obvodů a jejich vlastnosti.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu75% účast na cvičeních, není-li studijním řádem stanoveno jinakvybavení předpsanými pomůckami na cvičeních příprava na cvičení (znalost vzorců a látky) a aktivní účastúspěšné zápočtové testy (seminární práce)

Garant

doc. Ing. Jaroslav Lokvenc, CSc.