Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnické laboratoře II (KTP / PT926)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT926 - Elektrotechnické laboratoře II, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Simulátor elektronických obvodů Electronics Workbench - ovládání, princip činnosti, měřící přístroje.2) Záznam, ukládání a přenos dat z EWB. Zpracování dat v MS-Excel.3) Měřící stanice MS-9150, funkční generátor, čítač. Osciloskopická měření.4) Výpočet a měření impedancí, přechodové jevy.5) Diody jako usměrňovače, spínače a stabilizátory. Jednocestný, dojcestný a můstkový usměrňovač, Dellonův zdvojovač napětí.6) Napájecí filtry a jejich vlastnosti, zvlnění.7) Stabilizátory a spínané zdroje, vlastnosti, měření.8) Operační zesilovače - neinvertující, invertující a diferenciální zesilovač.9) Aktivní filtry s operačními zesilovači I. - korektor Baxandal10) Aktivní filtry s operačními zesilovači II. - pásmové filtry11) Výkonové zesilovače - měření parametrů.12) Pasivní výkonové filtry - návrh, simulace, měření.

Získané způsobilosti

Práce na návrhu a měření reálných obvodů, praktické zvládnutí teoreticky probraných zapojení a metod měření, praktické zvládnutí měřící techniky.

Požadavky

Předepsaná účast na cvičeníchVyhovující seminární práce

Garant

doc. PaedDr. René Drtina, Ph.D.