Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická praktika I (KTP / PT979)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT979 - Technická praktika I, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod bezpečnostní a požární předpisy, hygiena práce, názvosloví nářadí a nástrojů pro opracování kovového materiálu a měřidel a péče o ně. Čtení výkresů, pravidla pro zhotovování jednoduchých náčrtů a výkresů, technologie výroby.2. Zahájení práce na výrobku -vyrovnání ocelového drátu, měření a orýsování, dělení materiálu (řezání, stříhání, sekání), sražení ostrých hran a ohýbání ocelových drátů dle výkresu. Dokončení práce, kontrola výrobku a jeho odevzdání.3. - 6. Zahájení práce na výrobku - vyrovnání ocelového plechu, měření a orýsování,dělení materiálu (stříhání, sekání), vyrovnání nerovností, sražení ostrých hran, ohýbání plechu do tvaru dle výkresu, povrchová úprava. Test nářadí, nástroje, měřidla, technologický postup prací.7. Dokončení výrobku, kontrola a jeho odevzdání, náhradní test, hodnocení základních pracovních dovedností.Dřevo1. Úvod, bezpečnostní a protipožární předpisy2. Názvosloví nástrojů, zadání výrobku3. Práce na výrobku - orýsování a řezání, hoblování4. Práce na výrobku - vrtání (nebozezem, kolovrátkem, ruční a el. vrtačkou)5. Práce na výrobku - dlabání, rašplování, pilování6. Práce na výrobku - broušení, test nástroje7. Odevzdání výrobku, výkresové dokumentace, náhradní test, hodnocení základních pracovních dovedností při ručním obrábění dřeva (orýsování,řezání, hoblování, vrtání, dlabání, rašplování, pilování)

Získané způsobilosti

Získání základních pracovních dovedností s reálným kovovým materiálem. Předmět je přípravou pro studium navazujících technických disciplín (MT II., Mechanika).

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu Ing. Toman:1. 100% docházka - v případě i omluvených absencí třeba nahradit výuku2. Úspěšné zvládnutí pracovních dovedností - dle osnovy předmětu3. Odevzdání výrobku v požadované kvalitě a termínu, včetně:- výkresové dokumentace výrobku- výrobního a metodického postupu4. Úspěšné absolvování kontrolního testuPodmínky udělení zápočtu:(dr. Chrzová)1. 100% docházka - v případě i omluvených absencí třeba nahradit výuku2. Úspěšné zvládnutí pracovních dovedností - řezání, hoblování, dlabání3. Odevzdání výrobku v požadované kvalitě a termínu, včetně:- výkresové dokumentace výrobku- výrobního a metodického postupu4. Úspěšné absolvování kontrolního testu

Garant

doc. PaedDr. Martina Maněnová, Ph.D.