Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova B2 (KTVS / KMTV3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / KMTV3 - Tělesná výchova B2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdravotní problémy akrobatických cvičení u dětí předškolního věku.Technika základních akrobatických prvků.Průpravná cvičení. Základní postoje a polohy, změny postojů, pohyby do postojů.Zpevňovací průpravná cvičení.Obratnostní cviky.Rovnovážná cvičení.Kotouly. Spojení kotoulů a prvky základní motoriky. Rotační cvičení. Gymnastické hry a soutěže. Organizace gymnastických cvičení. Posilovací cvičení.Cvičení s využitím vhodného nářadí.

Získané způsobilosti

Získat zásobník činností a tělesných cvičení z oblasti akrobatických cvičení a cvičení základní gymnastiky. Spojit získané dovednosti v oblasti základní motoriky a akrobatických cvičení k vytváření pohybově náročnějších celků. Rozvíjet pohybovou představu vhodným slovním doprovodem. Seznámení s nářadím.

Literatura

Dvořáková, Hana. Cvičíme a hrajeme si. Olomouc, 1995. Adamírová J. Hravá a zábavná výchova pohybem. Praha, 1995. Krištofič, Jaroslav. Pohybová příprava dětí. 1. vyd. Praha, 2006. ISBN 80-247-1636-4 .Strassmeier, W. Cvičení pro děti raného věku. Praha, 1996. Claycombová, P. Školka plná zábavy. Praha, 1996.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce 80%.Vedení úvodní, rušné a průpravné části hodiny (s využitím tradičního i neobvyklého náčiní a vhodné motivace pro předškolní děti).Splnění praktického zápočtového požadavku (studenti losují ze dvou tištěných verzí sestav na lavičce a sestavy akrobatické).

Garant

Mgr. Dagmar Vodehnalová