Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova 3 (KTVS / KMTV4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / KMTV4 - Tělesná výchova 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět didaktiky tělesné výchovy. Východiska pro stanovení cílů v tělesné výchově. Dítě a osvojování pohybových dovedností. Zdatnost dětí. Vliv tělesné výchovy v oblasti kognitivní a afektivní. Vyučovací metody, didaktické styly. Organizační formy. Jednotka tělesné výchovy, efektivnost vyučovacího procesu, kvalita práce učitele. metodicko-organizační formy v tělesné výchově.

Získané způsobilosti

Seznámit se se specifickými přístupy v tělesné výchově dětí předškolního věku a problematikou tělesné výchovy v současné mateřské škole.

Literatura

Dvořáková, Hana. Didaktika tělesné výchovy nejmenších dětí a dětí s hendikepy. Praha, 2000. Dvořáková, Hana. K některým problémům tělesné výchovy v současné mateřské škole. Vyd. 1. Praha, 1998. ISBN 80-7184-497-7 .Dvořáková, Hana. Pohybem a hrou rozvíjíme osobnost dítěte. Vyd. 2., aktualiz. Praha, 2011. ISBN 978-80-7367-819-7.Volfová, Hana. Pohybové hrátky v netradiční dny. 1. vyd. Praha, 2009. ISBN 978-80-247-3196-4.Volfová, Hana. Předškoláci v pohybu. 1. vyd. Praha, 2008. ISBN 978-80-247-2317-4.Volfová, Hana. Předškoláci v pohybu 2. 1. vyd. Praha, 2009. ISBN 978-80-247-2748-6.

Požadavky

Domácí úkoly a požadavky pro kombinované studium:Před společnou konzultací:A) Zopakovat si pojmy tělesná výchova, tělocvičná rekreace, sport, pohybové schopnosti, pohybové dovednosti, motorické učení, zdraví.B) Seznámit se s Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání: předškolní vzdělávání v systému vzdělávání v ČR, co určuje, obecné a rámcové cíle předškolního vzdělávání, klíčové kompetence, oblasti vzdělávání, oblast dítě a jeho tělo, specifika předškolního vzdělávání, podmínky vzdělávání, osobnost předškolního pedagoga.C) připomeout si vlastnosti dítěte předškolního věku, periodizaci lidského života.Zápočet po společné konzultaci:Příprava na jednotku tělesné výchovy v MŠ - popsat organizaci a zajištění bezpečnosti, zamyslet se nad vhodnými metodicko-organizačními formami, vyučovacími metodami, didaktickými styly, promyslet cíl hodiny, klíčové kompetence, obsah, časový rozvrh, stavbu hodinyZkouška:1. Pět písemných testů2. Ústní - prezentace přípravy na jednotku tělesné výchovy v MŠ a její obhajoba

Garant

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.