Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná a pohybová výchova 6 (KTVS / KZTV6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / KZTV6 - Tělesná a pohybová výchova 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1., 2. Pohybové a sportovní hry ? charakteristika, základní teoretická východiska a dělení her; pohybové hry do rušné části hodiny vhodné pro zahřátí organismu, hry rozvíjející rychlost a obratnost ? zásady, zásobník aktivit, jejich obměn a variant.3., 4. Věková specifika a další faktory ovlivňující zařazování pohybových her, klíčové kompetence, ke kterým lze prostřednictvím pohybových a sportovních her směřovat; drobné míčové hry - zásady a zásobník aktivit.5., 6. Základy didaktiky sportovních her, metodicko-organizační formy při nácviku sportovních her a formy vhodné pro 1. stupeň ZŠ; průpravná cvičení rozvíjející "míčové dovednosti", různé druhy vybíjených a přehazovaná ? základní pravidla a praktická hra.7., 8. Grafické značení; házená a miniházená ? vybrané herní činnosti jednotlivce, průpravná a herní cvičení, stručná pravidla, modifikace hry pro 1. stupeň ZŠ.9., 10. Florbal ? vybrané herní činnosti jednotlivce, průpravná a herní cvičení, stručná pravidla, modifikace hry pro 1. stupeň ZŠ.11., 12. Opakování; (mni)házená a florbal - hra.13. Plnění zápočtových požadavků.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s obsahem a cílem pohybových a sportovních her na základní škole. Prostřednictvím vybraných metodicko-organizačních forem naučit vybrané herní činnosti jednotlivce, osvojit si základní pravidla daných her a rozvinout organizační a řídící dovednosti pro aplikaci drobných pohybových her ve vzahu ke zvoleným výchovně-vzdělávacím cílům, především ke konkrétním pohybovým schopnostem.

Požadavky

1. Aktivní účast ve výuce2. Pedagogický mikrovýstup - pohybová hra do rušné části VJ3. Motorický test z herních činností jednotlivce4. Teoretický test

Garant

PhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.