Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika 1 (KTVS / PATL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PATL1 - Atletika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stěžejní témata:Technika běhu a speciální běžecká cvičení, technika chůzeTechnika a nácvik skoku vysokéhoTechnika a nácvik hodu míčkemTechnika a nácvik vrhu koulíTechnika a nácvik štafetové předávkyTechnika a nácvik startů (nízký, polonízky, polovysoký, vysoký)Průpravná cvičení pro nácvik skoku vysokéhoPrůpravná cvičení pro nácvik hodu míčkemPrůpravná cvičení pro nácvik vrhu koulíPrůpravná cvičení pro nácvik štafetového běhuPrůpravná cvičení pro nácvik sportovní chůzePlnění zápočtových požadavků (100m, štafetová předávka, koule, 400m chůze)Plnění zápočtových požadavků (test, skok vysoký, hod míčkem, 1500m/3000m)Přednáška:Technika a pravidla probíraných disciplín

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je praktické i teoretické osvojení základů techniky a nácviku vybraných atletických disciplín rychlého a vytrvalostního běhu, štafetového běhu (předávky v předávacím území), sportovní chůze, startů, hodu míčkem, vrhu koulí, skoku vysokého.

Literatura

Ryba, Jiří. Atletické víceboje. 1. vyd. Praha, 2002. Dostál, Emil. Didaktika školní atletiky. Praha, 1985. Ryba, Jiří. Vybrané kapitoly z didaktiky školní tělesné výchovy v obecné škole. Hradec Králové, 1996. ISBN 80-7041-025-6.

Požadavky

Zápočtové požadavky1. Minimálně 80% účasti ve výuce.2. Splnění bodového limitu v uvedených disciplínách (100m, výška, míček, koule, 3000m/M//1500m/Ž/, chůze/400m/) dle bodovacích tabulek uveřejněných na webu KTVS s podmínkou získání minimálně 1bodu z každé disciplíny. 3. Technika probraných atletických disciplín (běh, speciální běžecká cvičení, štafetová předávka, chůze,skok vysoký, hod míčkem, vrh koulí, chůze)4. Test z teoretických znalostí

Garant

PhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana MílováPhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.