Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika - b (KTVS / PATLB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PATLB - Atletika - b, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stěžejní témata:Průpravná cvičení, hry a soutěže pro zdokonalování techniky běhu a startů.Průpravná cvičení, hry a soutěže pro zdokonalování techniky skoku dalekého, rozvoj odrazových schopností, speciální skokanská cvičení.Průpravná cvičení, hry a soutěže pro zdokonalování techniky skoku vysokého - nůžky, flop, rozvoj obratnostních schopností.Průpravná cvičení, hry a soutěže pro zdokonalování techniky překážkového běhu, rozvoj pohyblivosti.Průpravná cvičení, hry a soutěže pro zdokonalování techniky hodu míčkem, oštěpem.Atletická cvičení s využitím dětských atletických pomůcek.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je zdokonalit základy techniky atletických disciplín. Vytvořit si zásobník průpravných cvičení, her a soutěží pro nácvik a zdokonalování správné techniky jednotlivých disciplín. Rozpoznat chyby v technice a určit způsoby jejich odstranění. Seznámit se s atletickými prostředky pro rozvoj pohybových schopností a s možnostmi využití netradičního náčiní.

Literatura

Kaplan, Aleš. Atletika pro děti a jejich rodiče, učitele a trenéry. 1. vyd. Praha, 2009. ISBN 978-80-7376-156-1.

Požadavky

P-TVB Aktivní účast Individuální výkonnostní a dovednostní růst (běhy, hody, vrhy, skoky).Metodický mikrovýstup - organizace atletického rozcvičení, hry nebo průpravného cvičení, organizace atletického mini víceboje s využitím dětských atletických pomůcekP-VYTSB Aktivní účast Předvedení základní techniky překážkového běhu, hodu oštěpemMetodický mikrovýstup - organizace atletického mini víceboje s využitím dětských atletických pomůcek

Garant

Mgr. Jana Mílová

Vyučující

Mgr. Jana MílováPhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.