Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dokumenty a programy v oblasti výchovy k (KTVS / PDOKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PDOKU - Dokumenty a programy v oblasti výchovy k, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Strategie WHO pro 21. století. Vládní program ZDRAVÍ 2020. Výchova ke zdraví v nových kurikulárních dokumentech (rámcové vzdělávací programy, školní vzdělávací programy). Světová zpráva o mládeži, zpráva OSN.Sexuální chování mládeže v ČR a ve světě. HIV / AIDS - globální problém lidstva. Ochrana reprodukčního zdraví. Role ministerstva zdravotnictví, Státního zdravotního ústavu, Krajských hygienických stanic. Projekty podpory zdraví, jejich realizace na školách. Metodické materiály pro oblast výchovy ke zdravému životnímu stylu.

Získané způsobilosti

Představit strategii WHO pro 21. století? ZDRAVÍ 21 a Zdraví 2020. Seznámit s vládním programem Strategie podpory a ochrany zdraví z hlediska výchovy ke zdraví. Rozbor nových kutikulárních dokumentů z pohledu výchovy ke zdraví. Představit aktuální informace z oblasti výchovy ke zdraví, projekty podpory zdraví. Vytvářet dovednosti při řešení modelových situací souvisejících s podporou a ochranou zdraví. Představit škálu metodických materiálů, publikací a videozáznamů určených pro oblast výchovy ke zdraví.

Literatura

KOTULÁN J. Národní zdraví, program Zdraví 21 a prevence. Machová, Jitka. Výchova ke zdraví. Vyd. 1. Praha, 2009. ISBN 978-80-247-2715-8.zdraví 2020. JAKAB Z., TSOUROS A.D. Zdraví 2020 ? cesta ke zdraví a rozvoji Evropy. 2014.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem.Podmínky zápočtu:Aktivní účast a 80% účast na seminářích.Vypracování seminární práce.

Garant

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.