Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie obecná (KTVS / PFYOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PFYOB - Fyziologie obecná, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fyziologie buňky, fyziologie krve. Fyziologie imunitního systému. Fyziologie srdce, fyziologie krevního oběhu a lymfy.Fyziologie svalstva.Fyziologie dýchání.Fyziologie trávení a vstřebávání. Fyziologie výživy. Fyziologie přeměny látek a energie. Fyziologie vylučování, acidobazická rovnováha.Fyziologie žláz s vnitřní sekrecí. Obecná neurofyziologie. Fyziologie centrální nervové soustavy.Fyziologie rozmnožování a těhotenství.Smyslové orgány.

Získané způsobilosti

Získat vědomosti o funkci buňky, krve, srdce a plic, přehled o systému imunitním, oběhovém a trávicím a vědomosti o fyziologii výživy. Orientovat se v problematice vzájemného působení různých systémů v těle. Umět vysvětlit základní fyziologické regulace.

Požadavky

Zápočet: 1. Aktivní účast na určených cvičeních a splnění kontrolních testů. Zkouška: 1. Definice základních pojmů fyziologie člověka2. Pojednání se správnou terminologií o vybraných otázkách

Garant

prof. MUDr. Zuzana Kubová, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Zuzana Kubová, CSc.