Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní gymnastika (KTVS / PGYMM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PGYMM - Sportovní gymnastika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Akrobacie kotoul letmo, vazby obtížnějších variant kotoulu vpřed a vzad, vazby dvou přemetů stranou, přemet stranou vpravo a vlevo, rondát.Hrazda výmyk, přešvih únožmo pravou (levou) vpřed a vzad, spád a vzepření závěsem v podkolení (jízdmo), toč jízdmo, podmet.Přeskok roznožka a skrčka se zášvihem přes kozu našíř (nadél) s oddáleným můstkem, roznožka a skrčka přes švédskou bednu, koně našíř, muži roznožka přes koně nadél.Kruhy v klidu a doskočné svis vznesmo, svis střemhlav, komíhání.Kruhy v hupu houpání, obraty u předhupu a u záhupu, seskok u záhupu.Kladina náskok, chůze s doprovodným pohybem paží, váha předklonmo, kotoul vpřed, obraty, leh vznesmo, seskoky.Trampolína skoky prosté s obraty, s přednožením roznožmo, se skrčením přednožmo, střídání do sedu.

Získané způsobilosti

Pokračovat v přípravě posluchačů na budoucí roli učitele na 1. stupni ZŠ se zaměřením na tělesnou výchovu; seznámit studenty s technikou provedení cvičebních tvarů a jejich praktické zvládnutí.

Literatura

Svatoň, Vratislav. Gymnastika. Praha, 1997. ISBN 80-205-0542-3.Krištofič, Jaroslav. Nářaďová gymnastika. Praha, 2008. Šopková, Jana. Programované učební postupy přeskoků ve sportovní gymnastice. 2., upr. vyd. Olomouc, 2001. Šopková, Jana. Programované učební postupy v akrobacii. 2., upr. vyd. Olomouc, 2001. ISBN 80-244-0352-8.Blahutková, Marie. Sportovní gymnastika. 1. vyd. Brno, 1999. ISBN 80-210-2040-7.

Požadavky

1. Aktivní účast v hodinách,2. splnění zápočtových sestav:A. akrobacie volná sestava s povinnými prvky (dva navázané přemety stranou, stoj, stoj na rukou a kotoul, skoky, vazby kotoulů vpřed a vzad, kotoul s oddáleným dohmatem, kotoul vpřed do vzporu stojmo rozkročného, kotoul vzad do vzporu stojmo);B. hrazda ze shybu stojmo výmyk, přešvih únožmo pravou (levou) vpřed, spád a vzepření závěsem v podkolení, toč jízdmo vpřed (s dopomocí), přešvih únožmo levou (pravou) vzad, seskok do shybu stojmo, podmet;C. přeskok roznožka se zášvihem přes kozu našíř s oddáleným můstkem;D. kruhy dosažné - ze shybu stojmo odrazem snožmo svis vznesmo, svis střemhlav, svis vznesmo, překotem vzad seskok.

Garant

Mgr. Dana Feltlová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dana Feltlová, Ph.D.