Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Házená b (KTVS / PHAZA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PHAZA - Házená b, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvoj základních herních činností:Přihrávky a chytání v házené na místě a za pohybu - Základní druhy přihrávek, chytání a tlumení míče, pohyb po hřišti.Uvolňování a krytí útočníka s míčem i bez míče, uvolňování útočníka vedením míče, driblink.Trojtakt, střelba po trojtaktu ve výskoku a v náskoku,Střelba v pádu a z prostoru křídel, činnosti brankáře.L únik, S únik.Herní kombinace.Příprava na plnění zápočtových požadavků.Průběžně řízená hra a turnaj.Plnění zápočtových požadavků.

Získané způsobilosti

Rozvoj znalostí a dovedností v házené.Praktické zdokonalení herních činností jednotlivce, jednoduchých herních kombinací a systémů ve hře.Zvládnutí herních činností jednotlivce na úrovni potřebné ke splnění praktických testů v házené.Zvládnutí jednoduchých herních kombinací a herních systémů a jejich uplatnění ve hře. Řízení a organizace hry a turnaje.

Literatura

Tůma, Martin. Házená. 1. vyd. Praha, 2002. ISBN 80-247-0219-3.Šafaříková, Jana. Házená. Praha, 1998. ISBN 80-205-0554-7.Tůma, M., Kadlec, J. Házená. Praha, 2002.

Požadavky

1. Splnění teoretického testu z pravidel házené 2. Splnění dovednostních testů 3. Osvojení si řízení hry.4. 80% účast na výuce.

Garant

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.