Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kalanetika, pilates (KTVS / PKAPI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PKAPI - Kalanetika, pilates, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky, seznámení se zápočtovými požadavky; základní charakteristika kalanetiky - základní principy a zásady cvičení.2. Praktická ukázková lekce kalanetiky (úvodní, hlavní a závěrečná část).3. Nácvik základních poloh a cvičebních poloh - správná a chybná provedení.4. Obtížnější varianty cvičebních poloh.5. Cvičení s gumičkami.6. Cvičení s overbally.7. Charakteristika cvičení Pilates, historie, principy, zásady, cvičení prepilates.8. Praktická ukázková lekce cvičení Pilates (úvodní, hlavní a závěrečná část).9. Základní sestava ? teorie, nácvik základních poloh a provedení, ukázky správného a chybného provedení.10. Obměny základní sestavy - méně náročné a pokročilé polohy.11. Další polohy a cvičení - Pilates ve vzporech a podporech.12. Standing Pilates a cvičení na boku.13. Pilates s malými míči a plnění zápočtových požadavků.

Získané způsobilosti

Osvojení teoretických znalostí a praktických dovedností potřebných pro správné provádění cvičení, pro zvládnutí vedení lekce kalanetiky a Pilates, či pro začlenění principů nebo prvků obou cvičení do hodin školní či mimoškolní tělesné výchovy.

Literatura

Pinckney, Callan. Kalanetika. Praha, 1993. Stewartová, K. Pilates pro začátečníky. Praha, 2005. Blahušová, Eva. Pilatesova metoda. Vyd. 1. Praha, 2005. ISBN 80-7033-900-4.Pinckney, Callan. Superkalanetika. Praha, 1994. ISBN 80-7176-041-2.Vysušilová, Helena. Pilates - balanční cvičení. 1. vyd. Praha, 2002. ISBN 80-86078-22-1.Saerleová, S., Meeusová, C. Pilates cvičení pro dokonalou postavu. Praha, 2003. Ungarová, A. Pilates. Tělo v pohybu. Praha, 2003. Blahušová, Eva. Pilatesova metoda cvičení 2. Praha, 2002. Blahušová, Eva. Pilatesova metoda cvičení 3. 2005.

Požadavky

Pro studenty, kteří mají předmět zapsaný jako povinně volitelný:1. Aktivní účast v hodinách.2. Vypracování přípravy na lekci Pilates.3. Samostatné zvládnutí základní Pilates sestavy.4. Test z teorie kalanetiky.Pro studenty, kteří mají předmět zapsaný jako volitelný:1. Aktivní účast v hodinách.

Garant

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.Mgr. Dagmar Vodehnalová