Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport a pobyt v přírodě - lyžování 2 (KTVS / PLYZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PLYZ2 - Sport a pobyt v přírodě - lyžování 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Část bežeckého lyžování -? Úvod ke kurzu + přednáška Metodika běhu 1? Opakování techniky bruslení formou metodických výstupů.? Trénink zápočtového prvku z bruslení + videorecording technik bruslení.? Videorozbory s hodnocením a autoanalýzou + přednáška Metodika běhu 2.? Opakování technik klasického běhu na lyžích formou metodických výstupů.? Natáčení technik klasického běhu na lyžích.? Videorozbory s hodnocením a autoanalýzou.? Karneval na lyžích +?veselý závod?.? Opravné termíny zápočtových prvků.? Závěr běžecké části kurzu.Část sjezdového lyžování -? Opakování carvingových oblouků s důrazem na metodiku.? Race carvingové oblouky + trénink regulované jízdy.? Přednáška Didaktika sjezdu + film.? Nácvik smýkaných oblouků s důrazem na techniku i metodiku.? Procvičení obou technik a zápočtových prvků v pestrých organizačních formách výuky.? Natáčení obou zápočtových prvků. Funcarving.? Videorozbory s hodnocením / autoanalýzou + filmy.? Pedagogická příprava na další den.? Hrátky na snowblades, jízda ve formacích a jiné aktivity.? Pedagogická práce se studenty 1. roč.? Metodika ? 3 manéžová stanoviště s využitím rozličných pomůcek.? Zpětná vazba z metodických činností + přednáška Moderní trendy lyžování.? Metodické výstupy. Opravné zápočtové jízdy.? "Sjezdový víceboj" - zábavný závod jednotlivců či dvojic.? Procvičování obou technik, příp. zápočtových prvků.? Opravy zápočtových prvků.? Test + ukončení kurzu.

Získané způsobilosti

Zdokonalení v oblasti techniky běžeckého a sjezdového lyžování, osvojení metodiky výuky lyžování v široké škále didaktických forem a prokázání schopnosti organizace a řízení pobytu a pohybu v zimních horách.

Literatura

Kutáč, Petr. Lyžařský kurz od A do Z. Vyd. 2., přeprac. a dopl. Olomouc, 2003. ISBN 80-85783-60-6.Treml, Josef. Lyžování dětí. 1. vyd. Praha, 2004. ISBN 80-247-0682-2.Štumbauer, Jan. Moderní lyžování. České vyd. České Budějovice, 2005. ISBN 80-7232-266-4 .Strobl, Karel. Učíme lyžovat. Olomouc, 1999. ISBN 80-7067-990-5.Komeštík, Blahoslav. Instruktor lyžování - praktikant, Instruktor lyžování, Cvičitel lyžování Cdrom. Soukup, Jiří. Lyžování podle alpských lyžařských škol. Vyd. 1. Praha, 1991. ISBN 80-7033-168-2.Kutáč, Petr. Cvičíme a hrajeme si na lyžích. Vyd. 1. Olomouc, 2002. ISBN 80-85783-39-8.Gnad, Tomáš. Kapitoly z lyžování. 1. vyd. Praha, 2001. ISBN 80-246-0241-5.Příbramský, Miloš. Lyžování. 1. vyd. Praha, 1999. ISBN 80-7169-786-9.Kutáč, Petr. Lyžujeme na kraťasech. Vyd. 1. Olomouc, 2005. ISBN 80-85783-45-2 .

Požadavky

1. Aktivní účast na praktických i teoretických zaměstnáních v průběhu kurzu.2. Splnění zápočtových požadavků: a) Test z teoretických znalostí techniky a metodiky sjezdového a běžeckého lyžování.b) Sjezd - praktické ukázky vybraných prvků.c) Běh - praktické ukázky vybraných prvků.d) Realizace metodických výstupů a drobných činností.e) Organizace a vedení vybraných programů - závody, celodenní tůra, kulturní večer aj.Povinností je sjednaná pojistka pro zahraniční cestu, potvrzení o seřízení bezpečnostního vázání (odevzdání nejpozději při nástupu na kurz) a při činnostech na svahu užívání lyžařské helmy.

Garant

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dana Feltlová, Ph.D.PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.