Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové aktivity ve vodě (KTVS / PMPLA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PMPLA - Pohybové aktivity ve vodě, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Procvičování a zdokonalování techniky plaveckých způsobů kraul, znak a prsa. Rozvoj plavecké vytrvalosti.Metodika základních plaveckých dovedností, skoku po hlavě, didaktika základní a zdokonalovací plavecké výuky.Vodní záchrana: potopení a plavání pod vodou, odvozené plavecké způsoby, šlapání, přiblížení k tonoucímu, tažení, dopomoc unavenému plavci, nácvik záchranného komplexu 1 a 2.Aquafitness: využití her ve vodě, využití plaveckých pomůcek a různého náčiní pro rozvoj plavecké všestrannosti.

Získané způsobilosti

Seznámit se s obsahem a cíli zdokonalovacího plaveckého výcviku. Procvičovat a zdokonalovat techniku plaveckých způsobů prsa, kraul a znak. Osvojit si prvky vodní záchrany a záchranné komplexy 1 a 2. Prakticky zvládnout metodiku plaveckých způsobů kraul, znak a prsa, základních plaveckých dovedností. Provést technicky správně ukázku metodického prvku na suchu i ve vodě.

Literatura

Bělková-Preislerová, Taťána. Didaktika plavecké výuky. Praha, 1994. ISBN 80-7066-837-7.Čechovská, Irena. Plavání. 2., přeprac. vyd. Praha, 2008. ISBN 978-80-247-2154-5.Čechovská, Irena. Plavání dětí s rodiči. 2., upr. vyd. Praha, 2007. ISBN 80-247-1635-6 .Miler, Tomáš. Záchranář. 1. vyd. Praha, 1999. Bělková-Preislerová, Taťána. Zdravotní léčebné plavání. 1. vyd. Praha, 1994.

Požadavky

1. 300 m volným způsobem2. "Klasický" záchranný komplex3. "Americký" záchranný komplex4. Plavání pod vodou (Ž 20m, M 25 m)5. Vylovení tří puků na hloubce6. Seminární práce: plán pro plaveckou výuku na 1. stupni základní školy (povinná pro zájemce o modul TV na ZS1)

Garant

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš RoztočilMgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.