Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova B6 (KTVS / PMTV9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PMTV9 - Tělesná výchova B6, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie: Pohybové hry - historie, funkce, dělení, faktory ovlivňující výběr a realizaci hry, pravidla a zadávání her, specifika pohybových her pro MŠ.Praxe: Cvičení pro manipulaci s různými míči - činnosti jednotlivce, dvojic, skupin, družstev. Házení, chytání, kopání, driblink, ovládání různých míčů s pomocí dalšího náčiní.Pohybové hry s využitím míčů, štafety, průpravné hry.Míčové hry a rozvoj pohybových schopností - možnosti, realizace.Drobné míčové hry. Hry se zjednodušenými pravidly.

Získané způsobilosti

Osvojit si základní dovednosti pro manipulaci s míči různých velikostí, materiálů a typů, prakticky i teoreticky se seznámit s vybranými sportovními hrami a průpravnými cvičeními. Získat zásobník činností s různými míči a míčových her, seznámit se s možnostmi rozvoje pohybových schopností prostřednictvím míčových her a naučit se do sportovních her začleňovat mezipředmětové výchovně-vzdělávací cíle; vše s ohledem na aplikaci aktivit do mateřské školy.Seznámit se s různými možnostmi organizace prostoru a času v tělesné výchově v mateřské škole.

Literatura

Tůma, Martin. Hry s míčem pro děti. 1. vyd. Praha, 2004. ISBN 80-247-0707-1.Dvořáková, Hana. Pohybové činnosti pro předškolní vzdělávání. Aktualiz. vyd. Praha, 2009. Perič, Tomáš. Hry ve sportovní přípravě dětí. 1. vyd. Praha, 2004. ISBN 80-247-0908-2.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách.Doplnění portfolia z tělesné výchovy: zařazení přehledu činností s míčem pro jednotlivce (10), dvojice (10), družstva (10) a drobných míčových her (5).Pedagogický mikrovýstup dle zadání (rušná část, průpravná část, závěrečná část).

Garant

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.