Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pediatrie (KTVS / PPEDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PPEDI - Pediatrie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Těhotenství a porod - videokazeta2. Rúst a vývoj dítěte, jednotlivá období, výživa, psychomotorický vývoj3. Vyšetření dítěte ve věku 6 měs.,12měs, 3 let, 5 let - videokazeta4. Očkování, pasivní a aktivní imunita5. Vývojové vady, dětská mozk. obrna6. Infekční choroby - virové, bakteriální, protozoální plísňové7. Zhoubná onemosnění dětského věku8. Nejčastější úrazy v dětském věku, jejich prevence9. Spontánní pohybová aktivita v dětském věku. Odborné vedení pohybových aktivit u dětí10.Psychosomatické choroby u dětí, vliv rodonného a školního prostředí11.Obezita a základ vzniku ICHS v dětském věku12.Zváštní akutní stavy u dětí. Smyslové vady- jejich diagnostika, léčení13. Alergická onemocnění, diagnostika, léčení14. Náhlé příhody břišní v dětském věku

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s prenatálním a postnatálním vývojem dítěte, rizikovými faktory těhotných, vrozenými a získanými vadami.Informuje o povinném a nepovinném očkování v ČR, nejčastějšími infekčními onemocněními a úrazy v dětském věku. Probírá smyslové a jimé vady a možnost jejich setekce spolu s přístupem pedagogů k postiženým dětem.

Požadavky

Docházka 80% na výuku.ZKOUŠKA: splnění testu (75%)

Garant

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.