Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rodinná a sexuální výchova (KTVS / PROSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PROSE - Rodinná a sexuální výchova, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika partnerských, manželských a rodičovských vztahů. Zamilovanost, láska; faktory ovlivňující výběr partnera. Partnerské mýty. Předpoklady harmonického soužití (osobnostní rysy, hodnotová orientace, zájmy, sex .....). Zralost pro vztah, její racionální, emoční a sociální aspekty. Kulturně antropologický přístup k lidské sexualitě, manželství a rodině. Etické aspekty sexuální výchovy. Obsah sexuální výchovy. Metody a prostředky sexuální výchovy. Specifické obsahy výchovy k rodičovství ? týrání a sexuální zneužívání dětí. Aktuální problémy sexuální výchovy, výchovy k partnerství a rodičovství. Adaptační fáze manželství a jejich úskalí. Hlavní typy manželských konfliktů a možnosti jejich řešení. Vymezení pojmu rodina, Adaptační fáze manželství a jejich úskalí. Hlavní typy manželských konfliktů a možnosti jejich řešení. Vymezení pojmu rodina, postavení rodiny ve společnosti. Pojetí rodiny v minulosti a současnosti - historický zřetel. Rodina jako nositel socializačního působení. Struktura rodinných funkcí, jejich obsah a význam. Dynamika vývoje rodinného života (fáze, proměny, vývojové krize). Problémy a poruchy rodinného soužití, rozvody

Získané způsobilosti

Pochopení významu rodiny pro formování osobnosti člověka, zvýšení informovanosti o předpokladech kvalitního partnerského soužití. Zvládnut teorii a metodiku výchovy mládeže ke zdravému sexuálnímu životu.

Požadavky

Zápočtové požadavky:Aktivní účast na výuceVypracování seminární práceZkouška:písemná a ústní

Garant

PhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.