Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní gymnastika - I. (KTVS / PSPGY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PSPGY - Sportovní gymnastika - I., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní hodina. Seznámení s bezpečností při cvičení a v hodinách sportovní gymnastiky.Praktická ukázka zápočtových požadavků. Úrazová zábrana.Zpevňovací průprava. Stojková průprava. Akrobacie - technika nacvičovaných prvků. Dopomoc a záchrana. Odrazová průprava. Přeskok. - technika nacvičovaných prvků. Dopomoc a záchrana. Akrobacie. Kruhy.Rotační průprava, koordinační průprava. Trampolínka - technika nacvičovaných prvků. Dopomoc a záchrana.Hry s využitím gymnastického nářadí I.Speciálně průpravná část pro cvičení na hrazdě. Hrazda - technika nacvičovaných prvků. Dopomoc a záchrana.Speciálně průpravná část pro cvičení na kruzích. Kruhy - technika nacvičovaných prvků. Bradla (M), akrobacie (Ž).Technika šplhu na laně, na tyči. Dopomoc, záchrana.Speciálně průpravná část pro cvičení bradlech. Bradla (M). Akrobacie - technika nacvičovaných prvků.Speciálně průpravná část pro cvičení na akrobacii. Dopomoc, záchrana. Bradla. Trampolínka.Hry s využitím gymnastického nářadí II.Osobní výcvik ? cvičení na nářadí. Individuální trénink.Zápočtové sestavy.

Získané způsobilosti

Na základě osvojeného učiva vytvořit a technicky správně zvládnout krátké gymnastické sestavy. Seznámit se s možností využití gymnastického nářadí pro prožitkovou výchovu. Seznámení s úrazovou zábranou na jednotlivých nářadích.

Literatura

Krištofič, Jaroslav. Gymnastická průprava sportovce. 1. vyd. Praha, 2004. ISBN 80-247-1006-4.Svatoň. Gymnastika. Akrobacie a cvičení na nářadí. Svatoň. Metodické listy. Olomouc, 1998. ISBN 80-205-0542-5.Šopková, Jana. Programované učební postupy přeskoků ve sportovní gymnastice. 2., upr. vyd. Olomouc, 2001. FRöMEL. Programované učební postupy v akrobacii. Zítko, Miroslav. Skoky z malé trampolíny. Praha, 1997. ISBN 80-902509-1-2.Belšan, Pavel. Tělesná výchova pro 5. až 8. ročník základní školy. Praha, 1980. Kos. Zábavná cvičení. Svatoň, Vratislav. Program zdravotně orientované zdatnosti. Praha, 1997. ISBN 80-205-0541-5.Blahutková, Marie. Sportovní gymnastika. 1. vyd. Brno, 1999. ISBN 80-210-2040-7.pAVLÍK. Sportovní gymnastika.Díl I. Muži. Brno, 1999. ISBN 80-210-2040-7.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. Podmínky pro udělení zápočtu:1. Aktivní účast na výuce 80%.2. Splnění zápočtových sestav, praktické zvládnutí záchrany a dopomoci

Garant

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.