Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá praxe (KTVS / PSPXE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PSPXE - Souvislá praxe, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-4. Hospitace a náslech u zavádějícího učitele, seznámení s prostředím5.-20.Písemná příprava, konzultace a samostatné vedení hodin školní TV v různých třídách (min.16hodin doložené písemnou přípravou). V průběhu souvislé praxe se student aktivně účastníostatních škoních činností podle aktuální nabídky a potřeby školy.

Získané způsobilosti

Bezprostřední seznámení se způsobem plánování a přípravy vyučovacích hodin, uplatnění didaktických stylů a organizačních přístupů v hodinách školní TV, diagnostika a hodnocení žáků, bezpečnost při hodinách TV apod. Cílem souvislé praxe je vytvořit reálnou představu absolventa o provozu školy a umožnit mu tak kvalifikovaný nástup do školního zařízení.

Literatura

Rychtecký, Antonín. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha, 1998. ISBN 80-7184-659-7.Vilímová, Vlasta. Didaktika tělesné výchovy. Brno, 2002. ISBN 80-7315-033-6 .Škop, Václav. Pedagogická praxe v tělesné výchově. Vyd. 1. Hradec Králové, 2000. ISBN 80-7041-184-8.Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. RVP. Tillinger, P. Odborné praxe v TV a sportu. Lochmanová, Ludmila. Učitel tělesné výchovy mezi paragrafy. 1. vyd. Olomouc, 1998. ISBN 80-85783-21-5.

Požadavky

Zápočtový požadavek:1. Vypracování záznamů ze 4 náslechů.2. Vypracování písemných příprav na výuku 20 hodin tělesné výchovy. 3. Stručné hodnocení úrovně výuky od fakultního učitele.4. Záznam o účasti na činnosti (porady, schůzky, atd.)

Garant

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.