Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TD atypických sportovních her (KTVS / PTDAH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PTDAH - TD atypických sportovních her, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie a didaktika vybraných netradičních sportovních her a aktuálních novinek z oblasti ASH - pedagogické výstupy studentů (principy organizace a vlastního řízení hry, nácvik herních činností jednotlivce, průpravné hry, zábavy a cvičení, základní herní kombinace a jejich uplatnění, hra a řízení hry). Zpětná vazba z jednotlivých pedagogických výstupů studentů (SWOT). Diskuse, zkušenosti, doporučení s apelem na využití daných ASH ve školní praxi, pohybové rekreaci a sportovním tréninku.

Získané způsobilosti

Kompetence v oblasti široké škály netradičních sportovních her síťového, kontaktního a pálkovacího charakteru se zvláštním důrazem na aspekty didaktiky, organizace a řízení daných her pro využití v praxi na školách, v pohybové rekreaci a jako doplněk výkonnostního sportu.

Literatura

Růžička, I., Růžičková, K., Šmíd, P. Netradiční sportovní hry. Praha: Portál., 2013. Komeštík, Blahoslav, Růžička, I. Koncepce výuky atypických sportovních her. Hradec Králové, 1995. Táborský, F. Sportovní hry ? základní pravidla, organizace a historie. Praha, 2004. ISBN 80-247-0875-2.Táborský, F., Suss, V. Sportovní hry II ? základní pravidla, organizace a historie. Praha, 2005. ISBN 80-247-1330-6.Pravidla daných her na webových stránkách svazů. Psotta, Rudolf. Základy didaktiky sportovních her. 1. vyd. Praha, 2009. ISBN 978-80-246-1694-0.

Požadavky

Zápočtové požadavky:1. Aktivní účast na výuce (min. 80 %).2. Písemná příprava na pedagogický výstup.3. Vedení výukové lekce zaměřené na vybranou hru.

Garant

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.