Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TD sportovních her 2 (KTVS / PTDH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PTDH2 - TD sportovních her 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavní témata přednášek:Úvod do předmětu, seznámení se základní literaturou, požadavky ke zkoušce a zápočtu.Didaktický proces ve sportovních hrách, základní grafické značky pro sportovní hry.Metodicko-organizační formy ve výuce sportovních her ve školní tělesné výchově.Útočné a obranné herní činnosti jednotlivce, herní kombinace, herní systémy v basketbalu.Útočné a obranné herní činnosti jednotlivce, herní kombinace, herní systémy ve fotbalu.Útočné a obranné herní činnosti jednotlivce, herní kombinace, herní systémy ve florbalu.Útočné a obranné herní činnosti jednotlivce, herní kombinace, herní systémy v házené.Útočné a obranné herní činnosti jednotlivce, herní kombinace, herní systémy v ledním hokeji.Útočné a obranné herní činnosti jednotlivce, herní kombinace, herní systémy ve volejbalu.Atypické sportovní hry ve výuce na základní a střední škole.Praktické semináře:Teorie a didaktika útočných herních činností jednotlivce ve fotbalu.Teorie a didaktika obranných herních činností jednotlivce ve fotbalu.Teorie a didaktika základních útočných kombinací ve fotbalu.Teorie a didaktika základních obranných kombinací ve fotbalu.Teorie a didaktika základních útočných systémů ve fotbalu.Teorie a didaktika základních obranných systémů ve fotbalu.

Získané způsobilosti

Přehled základních poznatků ze sportovních her se vztahem k výuce na základní a střední škole včetně metodiky a didaktiky jednotlivých her.

Literatura

Dobrý, Lubomír. Didaktika sportovních her. Vyd. 1. Praha, 1977. Kysel, Jiří. Florbal. 1. vyd. Praha, 2010. ISBN 978-80-247-3615-0.Psotta, Rudolf. Fotbal. 1. vyd. Praha, 2006. ISBN 80-247-0821-3 .Tůma, M., Kadlec, J. Házená. Praha, 2002. Bukač, Luděk. Intelekt, učení, dovednosti & koučování v ledním hokeji. 1. vyd. Praha, 2005. ISBN 80-7033-896-2 .Velenský, Michael. Pojetí basketbalového učiva pro děti a mládež. 1. vyd. Praha, 2008. ISBN 978-80-246-1480-9.Dobrý, Lubomír. Sportovní hry - výkon a trénink. Praha, 1988. Buchtel, Jaroslav. Teorie a didaktika volejbalu. 1. vyd. Praha, 2005. ISBN 80-246-1011-6 .

Požadavky

Předmět je ukončen teoretickou zkouškou, která se skládá z písemné a ústní části.

Garant

PhDr. Pavel Šmíd, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Pavel Šmíd, Ph.D.