Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TD lanových aktivit a lezení na umělé st (KTVS / PTDLA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PTDLA - TD lanových aktivit a lezení na umělé st, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní uzlování a manipulace s materiálem. Lezecké vybavení a materiály, údržba, lezecké styly a stupnice; průpravné hry. Bouldering; lezecká průpravná cvičení, nácvik jištění s horním vratným bodem. Vyvádění cest, jištění prvolezce, zasekávání jistících pomůcek. Nácvik chytání pádů; pádový faktor, zdokonalování lezecké techniky. Slaňování se sebejištěním. Prusíkování. Nízké lanové překážky - praktické využití a výstavba. Návštěva lanového centra.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s metodikou a praxí nízkých lanových překážek a škálou průpravných lezeckých cvičení vhodných pro školní i mimoškolní tělesnou výchovu. Naučit se bezpečně, technicky a metodicky správně lézt na umělé stěně, znát průpravá cvičená a hry s lany; naučit se pracovat s nízkými lanovými překážkami a seznámit se s dalšími možnostmi lanových aktivit vhodných pro školní kolektivy.

Požadavky

1. Aktivní účast ve výuce2. Správné jištění lezce na "top rope" a zaseknutí jistící pomůcky3. Slanění se sebejištěním4. Postavení lanové překážky5. Účast na programu v lanovém parku

Garant

Mgr. Dita Culková

Vyučující

Bc. Ondřej Lonský