Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zážitková pedagogika (KTVS / PZAPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PZAPE - Zážitková pedagogika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zážitková pedagogika (ZP) ? úvod do problematiky, základní vymezení a využití, doporučená literatura, seznámení se zápočtovými požadavky.2. Psychologická a pedagogická východiska, základní terminologie (prožitek vs. zážitek vs. zkušenost).3. Historie a vývoj učení prožitkem, současný stav - hlavní směry a organizace.4. Metody a prostředky ZP, teorie hry (herní vrstvy).5. Cíle a jejich naplňování v ZP.6. Cílená zpětná vazba - cíle, zásady, techniky.7. Uvádění her - teoretické zásady, tzv. "check list", motivace.8. Praktický nácvik uvádění her.9. ZP ve školním prostředí, ZP a OSV.10. Praktická cvičení.11., 12. Příprava a realizace výchovně-vzdělávacího zážitkového programu.13. Prezentace vypracovaného programu.

Získané způsobilosti

Seznámit se s teorií i praxí zážitkové pedagogiky v českém prostředí. Osvojit si dovednosti nutné k přípravě a realizaci zážitkově pedagogických pohybových aktivit.

Požadavky

1. Aktivní účast v hodinách.2. Příprava a realizace dílčích praktických úkolů.3. Příprava a prezentace přípravy zážitkově pojaté výuky.

Garant

Mgr. Dita Culková