Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika tělesné výchovy 2 (KTVS / PZDI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PZDI2 - Didaktika tělesné výchovy 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Anatomické a fyziologické předpoklady dětí (6-11 let). Vývoj motoriky v období prepuberty.Pohybové schopnosti. Rozvoj pohybových schopností. Pohybové učení, fáze motorického učení. Faktory ovlivňující pohybové učení.Hra jako součást pohybového učení.Zdravotně preventivní pohled na vyučovací hodinu. Zátěžové činnosti ve vyučovací jednotce TV.Netradiční pohybové formy.Typologie vyučovacích hodin.Struktura zdravotně orientované zdatnosti.Bezpečnost a prevence úrazů.Semináře:Náslech v hodině školní TV na ZŠ. Praktické výstupy (mikrovýstupy) v hodině školní TV, rozbory odučených hodin TV na základě sledování zadaných úkolů a diskuse studentů.

Získané způsobilosti

Pokračovat v seznamování se specifickými přístupy v didaktice tělesné výchovy dětí mladšího školního věku formou přednášek a seminárních úkolů. Ověření získaných teoretických poznatků v praktické výuce na ZŠ formou mikrovýstupů studentů a náslechů s diagnostikou činností.

Literatura

Rychtecký, Antonín. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha, 1998. ISBN 80-7184-659-7.Vilímová, Vlasta. Didaktika tělesné výchovy. Brno, 2002. ISBN 80-7315-033-6 .Mužík, Vladislav. K novému pojetí didaktiky tělesné výchovy. Brno, 1994. ISBN 80-210-1020-7.Škop, Václav. Pedagogická praxe v tělesné výchově. Vyd. 1. Hradec Králové, 2000. ISBN 80-7041-184-8.nullMužík, Vladislav. Tělesná výchova a zdraví. 1. vyd. Olomouc, 1999. ISBN 80-85783-17-7.Ryba, Jiří. Vybrané kapitoly z didaktiky školní tělesné výchovy v obecné škole. Hradec Králové, 1996. ISBN 80-7041-025-6.

Požadavky

Prezenční studium:Zápočet:1. Aktivní účast v seminářích: praktické mikrovýstupy (výstupy) v hodinách školní tělesné výchovy, náslechy - plnění zadaných úkolů (sledování chronometráže, TF, didaktických řídících stylů, metod a forem práce, chování učitele,...).Zkouška:1. splněný výstup (mikrovýtup) na ZŠ,2. ústní zkouška dle okruhu otázek,3. rozbor odevzdané písemné přípravy na VJ TV.

Garant

Mgr. Dana Feltlová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dana Feltlová, Ph.D.