Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zimní výcvikový kurz (KTVS / PZIMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / PZIMK - Zimní výcvikový kurz, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Běžecké lyžování: všeobecná lyžařská průprava, klasické techniky - střídavý dvoudobý, soupažný jednodobý, bruslařské techniky - bruslení prosté, oboustranné dvoudobé.Sjezdové lyžování: specializovaná lyžařská průprava, nácvik průpravných prvků techniky směřujících ke carvingovým obloukům, základní oblouk.Přednášky: Mazání a údržba lyží. Výzbroj a výstroj. technika běžeckého lyžování. Technika sjezdového lyžování. Pravidla bezpečnosti pohybu na sněhu. Historie lyžování a současné lyžařské disciplíny. Moderní trendy pohybu na sněhu.

Získané způsobilosti

Cílem je připravit se na úspěšné splnění podmínek licence Instruktor lyžování. Obsahem je výcvik ve sjezdovém a běžeckém lyžování doplněny požadovanými přednáškami z teorie lyžování.Instruktor lyžování je interní lyžařská kvalifikace používaná v jednotlivých oblastech jednotlivými sdruženími. Délka školení pro běh, sjíždění a zatáčení je v rozsahu 50 hodin. Tato licence je vhodná pro učitele v mateřských, základních a středních školách, kteří se zúčastňují lyžařských školních kurzů, neopravňuje k vydání Živnostenského listu.

Literatura

Gnad, Tomáš. Kapitoly z lyžování. 1. vyd. Praha, 2001. ISBN 80-246-0241-5.Příbramský, Miloš. Lyžování. 1. vyd. Praha, 1999. ISBN 80-7169-786-9.Treml, Josef. Lyžování dětí. 1. vyd. Praha, 2004. ISBN 80-247-0682-2.Jandová, Soňa. Česká škola lyžování. Vyd. 1. Liberec, 2005. ISBN 80-7083-914-7 .Reichert, Jiří. Lyžování. 1. vyd. Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1724-1.Štumbauer, Jan. Moderní lyžování. České vyd. České Budějovice, 2005. ISBN 80-7232-266-4 .

Požadavky

Pro studenty, kteří chtějí získat licenci Instruktor lyžování:Teoretický testSjezdové lyžování:1. Oblouk v pluhu2. Oblouk z přívratu vyšší lyží (bez synchronizace pohybu dolních končetin s pohyby paží a s pícháním holí)3. Základní oblouk (snožný, paralelní nebo carvingový) Běžecké lyžování:1. Střídavý běh dvoudobý2. Soupažný běh jednodobý3. Oboustranné bruslení jednodobé4. Oboustranné bruslení dvoudobé se symetrickým pohybem paží

Garant

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.

Vyučující

Bc. Ondřej LonskýMgr. Tomáš RoztočilMgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.