Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atypické sportovní hry (KTVS / TVAHR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVAHR - Atypické sportovní hry, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

a) Atypické sportovní hry kontaktní:- Teorie a praxe korfbalu.- Teorie a praxe lakrosu/interkros.- Teorie a praxe friesbee - ultimate.- Teorie a praxe kin-ballu.- Teorie a praxe aktuálních novinek z oblasti ASH kontaktních.Obsah: Historie a současnost, herní pravidla, principy organizace a vlastního řízení hry, nácvik herních činností jednotlivce ? průpravné hry, zábavy a cvičení, základní herní kombinace a taktika družstva. Organizace a řízení dané pohybové aktivity. Turnaj v dané hře vybraným turnajovým systémem, ceremonie.b) Atypické sportovní hry síťové:- Teorie a praxe badmintonu.- Teorie a praxe softtenisu.- Teorie a praxe ringa.- Teorie a praxe fausbalu.- Teorie a praxe nohejbalu.- Teorie a praxe indiaci.- Teorie a praxe novinek z oblasti ASH síťových.Obsah: Historie a současnost, herní pravidla, principy organizace a vlastního řízení hry, nácvik herních činností jednotlivce ? průpravné hry, zábavy a cvičení, základní herní kombinace a taktika družstva. Organizace a řízení dané pohybové aktivity. Turnaj v dané hře vybraným turnajovým systémem, ceremonie.Shrnutí zásad organizace a řízení atypických sportovních her. Využití daných ASH ve školní praxi, pohybové rekreaci a sportu. Ukončení výuky. Zápočty.

Získané způsobilosti

Osvojení základních herních pravidel vybraných netradičních sportovních her, zvládnutí základů herních činností jednotlivce a taktiky, praktické seznámení s činností rozhodčího a zásadami organizace turnaje dané hry.

Literatura

Růžička, I., Růžičková, K., Šmíd, P. Netradiční sportovní hry. Praha: Portál., 2013. Komeštík, Blahoslav, Růžička, I. Koncepce výuky atypických sportovních her. Hradec Králové, 1995. Pravidla daných her na webových stránkách svazů.

Požadavky

Zápočtové požadavky:1. Aktivní účast na výuce (min. 80 %).2. Seznámení s pravidly dané hry.3. Podíl na organizaci a řízení turnaje vybrané hry.4. Základní pravidla her - poznámky nebo výukový materiál.

Garant

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.