Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika 2 (KTVS / TVAT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVAT2 - Atletika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stěžejní témataTechnika a nácvik běhu přes překážkyTechnika a nácvik hodu diskemTechnika a nácvik hodu oštěpemTechnika a nácvik skoku dalekého, skoku o tyčiPrůpravná cvičení pro nácvik běhu přes překážky, vodní příkopPrůpravná cvičení pro nácvik hodu diskem, hodu kladivemPrůpravná cvičení pro nácvik hodu oštěpemPrůpravná cvičení pro nácvik skoku dalekéhoZdokonalování techniky běhu přes překážkyZdokonalování techniky hodu diskem, skoku dalekéhoZdokonalování techniky hodu oštěpemPlnění zápočtových požadavků (běh přes překážky, hod oštěpem, technika hodu kladivem, technika skoku o tyči, test)Plnění zápočtových požadavků (skok daleký, hod diskem, kross, technika trojskoku, přeběh vodního příkopu)Přednáška:Technika a pravidla probíraných disciplín

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je praktické i teoretické osvojení základů techniky a nácviku vybraných atletických disciplín, skoku dalekého, běhu přes překážky (včetně přeběhu steeple-překážky), hodu diskem, hodu oštěpem, trojskoku, skoku o tyči.

Literatura

Ryba, Jiří. Atletické víceboje. 1. vyd. Praha, 2002. Dostál, Emil. Didaktika školní atletiky. Praha, 1985. Ryba, Jiří. Vybrané kapitoly z didaktiky školní tělesné výchovy v obecné škole. Hradec Králové, 1996. ISBN 80-7041-025-6.

Požadavky

Zápočtové požadavky1.Pravidelná účast ve výuce (80%)2.Splnění bodového limitu v uvedených disciplínách (110m př/M/ 100m př./Ž/, dálka, oštěp, disk, kros 6000m/M/3000m/Ž/,800M/M/, 400m /Ž/) dle bodovacích tabulek uveřejněných na webu KTVS s podmínkou získání minimálně 1bodu z každé disciplíny. Technika trojskoku, technika skoku o tyčiTechnika hodu kladivemPřeběh vodního příkopuÚčast na školních atletických závodech mládeže jako pomocník či organizátorTest z probíraných disciplín

Garant

PhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana MílováPhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.