Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biomechanika tělesných cvičení (KTVS / TVBIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVBIT - Biomechanika tělesných cvičení, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do biomechaniky, definice oboruHistorie biomechanikyMezinárodní soustava jednotek SIKinematika bodu, tělesa, soustavy tělesDruhy pohybu - dráha, rychlost, zrychleníSilové pole a silové působeníNewtonovy pohybové zákonyČasový účinek sílyPodmínky rovnováhyCharakteristiky otáčivého pohybuPráce, výkon, energieTření a odpor prostředíTémata seminárních prací:Geometrie hmotností lidského tělaTěžiště lidského těla ve zvolené cvičební polozeCelkový moment setrvačnostiVybrané sportovní činnosti a jejich modelVybrané úlohy na pohyb

Získané způsobilosti

Na biomechaniku v tomto studijním oboru navazují předměty didakticko-metodické, ve kterých student uplatňuje svou teoretickou výbavu v praxi. Fyzikální poznatky tvoří podklad pro vytváření vhodných jednoduchých modelů, v nichž lze předpovídat důsledky. Student se naučí vytvářet hypotézy, teoreticky je dokazovat a nacházet cesty k praktickému ověření.

Požadavky

Zápočet:1. Aktivní účast ve výuce2. Vypracování seminárních prací. Zkouška: 1. Písemná část ? teoretické znalosti z oboru a řešení praktických problémů.2. Ústní část - diskuse nad daným problémem ?biomechanické základy vybrané sportovní činnosti".

Garant

Mgr. Filip Studnička, PhD.

Vyučující

Mgr. Filip Studnička, PhD.