Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie zátěže (KTVS / TVFYZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVFYZ - Fyziologie zátěže, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Pohybový aparát a jeho funkce. Pohybový aparát a fyziologie tělesné zátěže.Krev a fyziologie zátěže. Srdce a krevní oběh. Změny srdeční činnosti a krevního oběhu při tělesné zátěži.Dýchání. Dýchání a fyziologie zátěže.Fyziologie práce.Termoregulace.Fyziologie tělesných cvičení.Semináře:Úkol I. - stanovení doby krvácení.Úkol II. - stanovení Rh faktoru sklíčkovým testem.Úkol III. - sedimentace erytrocytů.Úkol IV. - zkoušky kompatibility ? slučitelnosti krve.Úkol V. - určení krevních skupin v systému ABO.Zkouška Pachon-Martinetova. Letunova zkouška. Flackova zkouška. Step test.Vyšetření křivky usilovného výdechu vitální kapacity a křivek průtok?objem v průběhu usilovné vydechnuté vitální kapacity.Seminární práce - prezentace studentů, diskuse.

Získané způsobilosti

Cílem je osvojit si základní znalosti z fyziologie člověka při tělesné zátěži. Znát podrobně, jak reagují jednotlivé soustavy člověka na tělesné zatížení. Osvojit si znalosti z fyziologie vybraných sportů.

Požadavky

Zápočet: 1. Aktivní účast na určených cvičeních a splnění kontrolních testůZkouška:1. Definice základních pojmů klidové a zátěžové fyziologie2. Praktické provedení funkční zkoušky3. Ústní zkouška (pojednat se správnou terminologií o vybraných otázkách)

Garant

prof. MUDr. Zuzana Kubová, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Jiří Chaloupka, CSc.