Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kalanetika, pilates (KTVS / TVKAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVKAP - Kalanetika, pilates, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky, seznámení se zápočtovými požadavky; základní charakteristika kalanetiky - základní principy a zásady cvičení.2. Praktická ukázková lekce kalanetiky (úvodní, hlavní a závěrečná část).3. Nácvik základních poloh a cvičebních poloh - správná a chybná provedení.4. Obtížnější varianty cvičebních poloh.5. Cvičení s gumičkami.6. Cvičení s overbally.7. Charakteristika cvičení Pilates, historie, principy, zásady, cvičení prepilates.8. Praktická ukázková lekce cvičení Pilates (úvodní, hlavní a závěrečná část).9. Základní sestava ? teorie, nácvik základních poloh a provedení, ukázky správného a chybného provedení.10. Obměny základní sestavy - méně náročné a pokročilé polohy.11. Další polohy a cvičení - Pilates ve vzporech a podporech.12. Standing Pilates a cvičení na boku.13. Pilates s malými míči a plnění zápočtových požadavků.

Získané způsobilosti

Osvojení teoretických znalostí a praktických dovedností potřebných pro správné provádění cvičení, pro zvládnutí vedení lekce kalanetiky a Pilates, či pro začlenění principů nebo prvků obou cvičení do hodin školní či mimoškolní tělesné výchovy.

Požadavky

Pro studenty, kteří mají předmět zapsaný jako povinně volitelný:1. Aktivní účast v hodinách.2. Vypracování přípravy na lekci Pilates.3. Samostatné zvládnutí základní Pilates sestavy.4. Test z teorie kalanetiky.Pro studenty, kteří mají předmět zapsaný jako volitelný:1. Aktivní účast v hodinách.

Garant

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.