Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport a pobyt v přírodě - lyžování 1 (KTVS / TVLY1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVLY1 - Sport a pobyt v přírodě - lyžování 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova předmětu ve vztahu k časovému rozvrhu výuky:Část A ? Běžecké lyžování1. denodpoledne: příjezd, zahájení. Běh ? všeobecná lyžařská průpravateorie: Mazání a údržba lyží. Výzbroj a výstroj. Seznamovací hry.2. dendopoledne: běh - klasická technika běhuodpoledne: běh - klasická technika běhuteorie: Pravidla bezpečného pohybu na horách.Noční program: Noční zimní soutěže družstev (terén).3. denVýlet, průprava pro skating, hry na lyžíchteorie: Běh na lyžích (klasická technika, skating)4. dendopoledne: Procvičování, plnění zápočtových požadavků, běžecký závod.Ukončení kurzu, odjezd.Část B ? Sjezdové lyžování1. dendopoledne: Příjezd. Všeobecná a specializovaná lyžařská průprava.odpoledne: Nácvik základních přívratných oblouků.teorie: Technika sjezdového lyžování. Pravidla bezpečnosti pohybu na sjezdových tratích.2. dendopoledne: Nácvik průpravných prvků směřujících ke carvingovým obloukůmVideorecording vybraných prvků. Průběžné plnění zápočtových požadavků.odpoledne: Zdokonalování naučených prvků.teorie: Historie lyžování a současné lyžařské disciplíny. Moderní trendy pohybu na sněhu.Videorozbory jízd.3. dendopoledne: Nácvik průpravných prvků techniky směřujících k řezaným obloukům. Videorecording vybraných prvků. Průběžné plnění zápočtových požadavků.odpoledne: Hry na sněhu. Výběrové workshopy (dle zájmu a aktuální nabídky)Videorozbory jízd.4.dendopoledne: Procvičování. Plnění zápočtových požadavků (opravy).odpoledne: Závod. Výběrové workshopy (dle zájmu a aktuální nabídky)Test z teorie lyžováníUkončení kurzu. Odjezd.

Získané způsobilosti

1.Získat teoretické vědomostí z oblasti lyžování.2. Zaměřit se na osobní výcvik a zvýšení úrovně dovedností, včetně moderních trendů.3. Osvojit si základní praktické činnosti pro uplatnění k úspěšné práci instruktora.Vytvořit předpoklady pro získání licence ?Instruktor školního lyžování.?

Literatura

Soumar, Libor. Běh na lyžích. 1. vyd. Praha, 2001. ISBN 80-247-0015-8.Částka, Kryštof. Jak dokonale zvládnout carving. 1. vyd. Praha, 2005. ISBN 80-247-1358-6.Kutáč, Petr. Lyžařský kurz od A do Z. Vyd. 2., přeprac. a dopl. Olomouc, 2003. ISBN 80-85783-60-6.Treml, Josef. Lyžování dětí. 1. vyd. Praha, 2004. ISBN 80-247-0682-2.

Požadavky

1. Aktivní účast na praktických i teoretických zaměstnáních v průběhu kurzu2. Splnění zápočtových požadavků: a) test z teoretických znalostíb) testování lyžařských dovedností - sjezd c) testování lyžařských dovedností - běh na lyžích3. Absolvování výletu a závodu v běhu na lyžích

Garant

Mgr. Jana Mílová

Vyučující

Mgr. Dana Feltlová, Ph.D.Mgr. Jana MílováPhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph.D.Mgr. Tomáš RoztočilPhDr. Ivan Růžička, Ph.D.