Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané outdoorové aktivity (KTVS / TVOUT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVOUT - Vybrané outdoorové aktivity, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s předmětem a jeho cílem, zápočtovými požadavky a organizací.2. - 3. Základní informace o orientačních aktivitách ve městě, technika práce s mapovými podklady, absolvování tréninkové tratě parkového orientačního běhu.4. ? 5. Městská orientační hra - základní informace o tvorbě a realizaci, absolvování aktivity a její vyhodnocení.6. - 7. Základy geocachingu a absolvování městské varianty aktivity s GPS navigací (dvojice).8.- 9. Nácvik základních prvků techniky jízdy na inline bruslích a praktické seznámení s prvky city inline bruslení, rozvoj pohybových schopností na bruslích.10.-11. Zdokonalování prvků techniky základního bruslení a rozvoj pohybových schopností na bruslích s využitím různých organizačních forem, tance na bruslích, hra s využitím frisbee, organizace minizávodu na inline bruslích.12.-13. Prezentace seminárních prací - novinky z oblasti outdoorových aktivit (základní informace, obrazový materiál, problematika zajištění bezpečnosti, inspirace pro využití ve volném čase i školní TV).

Získané způsobilosti

Cílem výuky je získání základních teoretických vědomostí a praktických dovedností z oblasti vybraných sportů v přírodě, které především mezi dětmi a mládeží patří v současnosti mezi nejpopulárnější a dynamicky se rozvíjející pohybové aktivity: in-line bruslení, vybrané orientační aktivity, geocaching a aktuální novinky v odvětví outdoorových sportů. Formy jejich zařazení do školní TV, příp. pohybové rekreace a jako doplněk sportovního tréninku dětí a mládeže.

Literatura

Kuban, Jiří. Inline bruslení. 1. vyd. Praha, 2004. ISBN 80-247-0848-5.Kirchner, Jiří. Orientační hry nejen do přírody. 1. vyd. Praha, 2004. ISBN 80-247-0798-5.Mikoška, Jaroslav. Outdoorové sporty. Vyd. 1. Brno, 2006. ISBN 80-251-0896-1 .Koč, Břetislav. Orientační běh. Praha, 1975. Hnízdil, Jan. Orientační sporty. 1. vyd. Praha, 2005. ISBN 80-247-1058-7.

Požadavky

Aktivní účast na praktických i teoretických zaměstnáních (80%).Prezentace seminární práce na zvolené téma.

Garant

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivan Růžička, Ph.D.