Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport a pobyt v přírodě - snowboarding (KTVS / TVSNB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVSNB - Sport a pobyt v přírodě - snowboarding, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie: Vznik a vývoj snowboardingu.Současné disciplíny snowboardingu.Terminologie, technologie a vybavení pro snowboarding.Metodika výuky snowboardingu.Průpravná cvičení pro výuku snowboardingu.Bezpečnost při snowboardingu, snowboarding a ochrana přírody.Praxe:Všeobecná průprava. Postavení. Rovnovážná cvičení.Specializovaná průprva. Výskoky. Poskoky. Pády. Koloběžka.Nácvik průpravných cvičení. Sjíždění šikmo svahem. Sjíždění po spádnici. Sesouvání šikmo svahem. Padající list.Nácvik smýkaných oblouků.Nácvik carvingových oblouků.Skoky. Modifikované oblouky.Netradiční průpravná cvičení.Pořízení záznamu techniky jízdy s následným rozborem a diagnostikou chyb.

Získané způsobilosti

1. Získát základní teoretické vědomostí z oblasti snowboardingu. 2. Zaměřit se na osobní výcvik a zvýšení úrovně dovedností, včetně moderních trendů.3. Osvojit si základní praktické činnosti pro uplatnění k úspěšné práci instruktora.Vytvořit předpoklady pro získání licence ?Instruktor školního snowboardingu.?

Literatura

Binter, Lukáš. Snowboarding. 3., přeprac. vyd. Praha, 2006. ISBN 80-247-1474-4 .

Požadavky

Požadavky podle aktuálních požadavků MŠMT pro získání licence instruktor školního snowboardingu, zveřejněny na webu garanta kurzu

Garant

Mgr. Jana Mílová