Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní gymnastika 2 (KTVS / TVZG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / TVZG2 - Základní gymnastika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické celky:Bezpečnost při výuce, testování.Cvičení s tyčí a se švihadlem - základní terminologie, kontrolní cviky, využití v jednotlivých částech hodiny s důrazem na věkové zvláštnosti.Cvičení s plným míčem - základní terminologie, kontrolní cviky, využití v jednotlivých částech hodiny s důrazem na věkové zvláštnosti.Cvičení na žebřinách - základní terminologie, kontrolní cviky, využití v jednotlivých částech hodiny s důrazem na věkové zvláštnosti.Cvičení na lavičkách - základní terminologie, kontrolní cviky, využití v jednotlivých částech hodiny s důrazem na věkové zvláštnosti.Mikrovýstupy studentů.

Získané způsobilosti

Praktické využití cvičení na nářadí a s náčiním základní gymnastiky pro vedení vhodného rozcvičení, posilovacích a protahovacích cvičení ve školní i mimoškolní tělesné výchově, při rekreačně pohybových aktivitách a ve sportovním tréninku. Důraz je kladen na věkové zvláštnosti, úroveň pohybových schopností a dovedností. Studenti uplatní teoretické vědomosti ve svých pedagogických výstupech.

Požadavky

Zápočtové požadavky :1. Aktivní účast na seminářích (70%, 50% při souběhu předmětů).2. Splnění zápočtových testů z názvosloví (klasifikované).3. Vytvoření celkem 3 písemných příprav pro cvičení ve dvojicích, s náčiním, na nářadí (klasifikované).4. Splnění kontrolních cviků na nářadí a s náčiním základní gymnastiky se zaměřením na rozvoj pohyblivosti, obratnostních, silových a koordinačních schopností.5. Splnění mikrovýstupu na zadané téma (klasifikované).

Garant

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.