Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kondiční cvičení muži (KTVS / VKONM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / VKONM - Kondiční cvičení muži, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojmy zdravotně orientovaná zdatnost, její složky, zdravotně orientovaná TV, její poslání a úkoly. Praktický nácvik správné cvičební techniky pro posilování i protahování. Zásady správného zatěžování, kompenzace.Obecné zásady posilování v kontextu se svalovou zdatností jako jedné složky zdravotně orientované zdatnosti. Cviky působící na odstraňování svalových dysbalancí.Seznámení s metodikou a organizací dvou základních typů programů využitelných ve fitcentrech. Bezpečnostní a etické zásady pobytu a cvičení ve fitcentrech. Praktické využití vybavení fitcenter k realizaci odlišných zaměření obou typů programů.

Získané způsobilosti

Získat metodické a praktické zkušenosti o možnostech komplexního působení na zdatnost a zdraví dětí. Uvědomit si možnosti kompenzace a prevence zdravotních oslabení dětí pomocí vhodné pohybové aktivity.

Literatura

Krištofič, Jaroslav. Kondiční trénink. 1. vyd. Praha, 2007. ISBN 978-80-247-2197-2.Tlapák, Petr. Tvarování těla pro muže a ženy. 5. vyd. Praha, 2006. ISBN 80-86078-57-4 .Krištofič, Jaroslav. Gymnastika pro zdravotní a kondiční účely. Vyd. 1. Praha, 2000. ISBN 80-85866-54-4.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních.

Garant

Mgr. Tomáš Roztočil

Vyučující

Mgr. Tomáš Roztočil