Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Velké a malé míče (KTVS / VMICE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / VMICE - Velké a malé míče, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení s gymbally, cvičení s overballem, cvičení se dvěma a více overbally pro jednoho cvičence, cvičení v kombinaci gymballů a over ballů, cvičení na gymbolech s posilovacími gumičkami, cvičení v kombinaci over bally a posilovací gumička, aerobik na velkých míčích, kruhový provoz s využitím gymballů a overballů spolu s dalšími pomůckami.

Získané způsobilosti

Praktickým cvičením studentů na míčích přinést pozitivní účinky při ovlivňování svalového tonu (relaxaci), při ovlivnění svalové síly (posilováním), při ovlivnění zkrácených svalů (protahováním), při ovlivnění kloubní pohyblivosti (mobilizaci páteře), pro trénink koordinace a rovnovážných reakcí, při ovlivnění držení těla, pro ovlivnění respiračního systému, při prevenci (kompenzaci jednostranné zátěže).

Literatura

Jarkovská, Helena. Cvičení na velkém míči. 1. vyd. Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1751-7.Dobeš, Miroslav. Cvičíme na velkém míči. Havířov, 1996. Dobešová, Petra. Cvičíme s měkkým míčem. 3. vyd. Havířov, 2003. ISBN 80-902222-2-6.Špringrová, Ingrid. Cvičení na velkém pružném míči. 2., rozš. vyd. [Čelákovice], 2008. ISBN 978-80-254-1684-6.nullnull

Požadavky

Aktivní účast v hodinách.

Garant

Mgr. Dana Feltlová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dana Feltlová, Ph.D.