Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět MTB - horská kola - kurz (KTVS / VMTBK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / VMTBK - MTB - horská kola - kurz, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické znalosti (okruhy): Cyklistika: její systémové rozdělení (silniční, dráhová, cyklokros, cyklotrial, horská kola a jejich další odvětví). Cykloturistika na horských kolech ? geografie cykloturistických tras, organizace víceboje: cykloturistické akce. Výzbroj a výstroj na horská kola, současné trendy a novinky. Základní opravy a seřizování kol.Praktické dovednosti: Turistika na horských kolech (metodika, organizace, orientace). Příprava cyklistického výletu, jeho organizace a vedení.

Získané způsobilosti

Získání teoretických vědomostí a praktických dovedností z oblasti cykloturistiky,organizace výletů na horských kolech a pořádání závodů. Seznámení s možnostmi využití horských kol na 2. stupni základní školy a na střední škole.

Literatura

Mourek, Daniel. Cykloturistika. Vyd. 1. Praha, 2011. ISBN 978-80-87560-00-6.Ondráček, Jan. Cykloturistika. 1. vyd. [Brno], 2007. ISBN 978-80-210-4443-2.Van der Plas, Rob. Horské kolo. Praha, 1995. Hrubíček, Ivo. Horské kolo od A do Z. 2., rozš. vyd. Praha, 1994. ISBN 80-901684-2-6.

Požadavky

Student získává kredity za 100% účast na praktických i teoretických zaměstnáních v průběhu kurzu.

Garant

Mgr. Brigita Stloukalová, Ph.D.

Vyučující

Bc. Ondřej Lonský