Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biomechanika tělesných cvičení - b (KTVS / ZZ072)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ072 - Biomechanika tělesných cvičení - b, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. Těžiště - lidské tělo.3. - 4. Moment setrvačnosti,rotační pohyby sportovce,pohyb v odporujícímprostředí.5. - 6. Výkon sportovce.7. - 8. Vrhy a hody sportovních náčiní.9. - 10. Běhy - fyzikální model.11. - 12. Fyzika a vybrané sportovní odvětví.13. - 14. Fyzika a vybrané sportovní odvětví.Semináře:1. Mezinárodní soustava jednotek, přesnost měření2. Vybrané úlohy na pohyby3. Vrhy a hody4. Jízdní kolo a jeho pohyb5. Pohyb a síly6. Tření a odpor prostředí7. Úlohy s využitím zákona zachování energie8. Úlohy na otáčivý pohyb tělesa9. Vliv tíhového pole na sportovní výsledky10. Určování polohy těžiště v biomechanice11. Kmity a vlny ve sportovních činnostech12. Odevzdání seminárních prací a jejich rozbor13. Hodnocení seminárních prací, vystoupení studentů14. Hodnocení seminárních prací, vystoupení studentů, zápočet

Získané způsobilosti

Prohloubení vědomostí a znalostí biomechanické charakteristiky pasivního a aktivního pohybového aparátu, biomechanických aspektů funkcí, účinků cvičení, a účinků zatěžování lidského pohybového aparátu.

Požadavky

Zápočet získá student za 80% návštěvu seminářů, za aktivní práci v semináři a splnění seminární práce. Zkouška obsahuje: předloženou semestrální práci (hodnotí se její odborná úroveň), písemnou část ? řešení problémů, které jsou podobné problémům řešeným v semináři - a ústní část, představující diskusi nad daným problémem ?biomechanické základy vybrané sportovní činnosti?.

Garant

prof. RNDr. Ivo Volf, CSc.