Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bruslení a lední hokej - kurz (KTVS / ZZ077)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ077 - Bruslení a lední hokej - kurz, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. den- zahájení kursu, organizace průběhu výuky, zápočtové požadavky- rozbruslení ( jízda na rychlost a vytrvalost )- jízda vpřed, překládání vpřed, zastavení pluhem a smykem, jízda vzad, překládání vzad- individuální kontrola vstupních požadavků- lední hokej ( diagnostická hra )- přednáška ( historický vývoj ZB, K a LH, výzbroj a výstroj, zdravotní kontraindikace, zásady bezpečnosti při bruslení )2. den- rozbruslení- jízda na rychlost a vytrvalost ( změřit čas )- vyjíždění zatáček na obou bruslích- obraty z jízdy vpřed do jízdy vzad a zpět- uvolňování hráče s kotoučem ( vedení kotouče, klička )- přihrávky švihem a příklepem- lední hokej ? hra- přednáška ( technika, didaktika a organizace výuky základního bruslení a krasobruslení )3. den- rozbruslení- kruh vpřed ven a vpřed dovnitř- přeskakování překážek odrazem snožmo- trojkový obrat ( vlevo i vpravo )- kadet- střelba švihem, příklepem, golfovým úderem, uvolňování bez kotouče- ukázka zápočtových požadavků- lední hokej ? hra- přednáška ( pravidla ledního hokeje )4. den- rozbruslení- taneční páry ( jízda ve dvojicích, valčík )- nácvik zápočtových požadavků- obsazování hráče bez kotouče, obsazování hráče s kotoučem, obsazování prostoru, odebírání kotouče- zápočtová utkání v ledním hokeji ( muži, ženy )5. den- rozbruslení- zápočty ( motorické testy, teorie )- lední hokej ( hra pokud zbude čas )- zakončení kurzu

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je naučit studenty a studentky prvkům základního bruslení krasobruslení a ledního hokeje , které vycházejí z osnov pro II. a III. stupeň škol.Měli by se též naučit základům pravidel ledního hokeje a být schopni nejen hrát hokej , ale také řídit hokejové utkání.

Požadavky

Zápočet obdrží student, který absolvoval výuku v rozsahu 100 %, technicky správně, případně v dané časové normě splnil motorické testy ze základního bruslení a krasobruslení, byl kladně hodnocen z ledního hokeje jako hry a zvládnul souborný teoretický test z disciplin , které byly obsahem přednášek.

Garant

Mgr. Jana Mílová