Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika školní TV a sportu I. (KTVS / ZZ105)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ105 - Didaktika školní TV a sportu I., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1) Vývoj školní tělesné výchovy v českých zemích.2) Didaktika školní TV, předmět, řazení ve spektru ostatních spol. věd.3) Organizační formy práce ve školní TV.4) Vyučovací jednotka - hlavní organizační forma TV.5) Příprava učitele na vyučování.6) Didaktické zásady ve školní TV.7) Osobnost učitele TV.8) Žák jako subjekt i objekt tělovýchovného procesu.9) Věkové zvláštnosti žáků na jednotlivých typech škol - koedukovaná výuka.10) Didaktické styly - přímé a nepřímé vedení žáků ve školní TV.11) Didaktické metody ve školní TV.12) Motivace žáků ve školní TV.13) Diferenciace výuky.14) Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s povinnostmi učitele tělesné výchovy v rámci vyučovacího procesu na školách druhého a třetího cyklu. Připravit je tak, aby byli schopni organizovat tělesnou výchovu v základních tématických okruzích, seznámit se s významem činitelů motorického učení, zdůraznit význam didaktických principů pomocí konkrétních případů. Rozebrat s posluchači možnosti hodnocení a klasifikace v tělesné výchově.

Požadavky

Zimní semestr - 80% účast na seminářích- splnění zápočtového testu

Garant

PaedDr. Vojtěch Dlabáček, Ph.D.