Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lidové a country tance (KTVS / ZZ198)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ198 - Lidové a country tance, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické rozvržení výuky:1. Teorie tanců, názvoslový, historie2. Taneční kroky-polkový, valčík, sousedská, obkročák, mazurka3. Hulán, Pasačka, Šmekuravda; kroky-přísuvné, poskočné, čtyřdup, řezanka4. Doudlebská polka, Křižák, Nechoď tam;kroky-dvojpolka, obkročák5. Country tanec-kroky, choreografické změny6. Na babku, Pastířská, Myslivecká7. Klenutá; opakovací hodina8. Třínožka, Řezanka, Na bílé hoře, Zahradníček, NAše husa9. Bystřický, Pantoflíčky, Talián, Černá vlna10.Country-figury11.Vy řezníci, řemeslníci, Nťukej, Ševcovský, Kozulenka-Hulán12.Opakovací hodiny, country13.Zápočty, opakování tanců14.Praktický zápočet

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu by měli být studenti schopni samostatně vyučovat lidový a country tanecna škole a orientovat se v popisech tanců v taneční literatuře, improvizovat na danou hudební předlohu. Teorické, praktické a metodické zvládnutí tanců.

Požadavky

Zápočtové požadavky:1. Docházka 80% a aktivní účast na výuce.2. Splnění teoretického testu.3. Praktické ukázky náhodně zadaných tanců.

Garant

Mgr. Dagmar Vodehnalová