Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plavání - I. (KTVS / ZZ246)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ246 - Plavání - I., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s cíli, obsahem výuky a se zápočtovými požadavky. Poučení o bezpečnosti. Rozplavání, nácvik základních plaveckých dovedností.2. Seznámení s obsahem a cíli základního a zdokonalovacího plaveckého výcviku. Nácvik základních plavečckých dovedností, průprava ke kraulovým plaveckým způsobům (znak, kraul, motýl) - pohyby dolních končetin.3. Procvičování základních plaveckých dovedností. Průprava ke kraulovým plaveckým způsobům - "vrtule". Nácvik speciálních plaveckých dovedností.4. Zahájení nácviku plaveckého způsobu znak - technická cvičení souhra.5. Zahájení nácviku plaveckého způsobu kraul - kraulové dýchání. Zdokonalování speciálních plaveckých dovedností.6. Procvičování plaveckých způsobů znak a kraul. Skok po hlavě.7. Zahájení nácviku plaveckého způsobu prsa - prsové nohy. Zdokonalování kraulu a znaku.8. Nácvik správné techniky plaveckého způsobu prsa -prsové nohy, prsové ruce. Průprava k plaveckému způsobu motýl - "delfínky".9. Nácvik správné techniky plaveckého způsobu prsa -prsová souhra. Průprava k plaveckému způsobu motýl. Zdokonalování plaveckých způsobů znak a kraul.10. Pokračování v postupném nácviku plaveckého způsobu motýl. Zdokonalování plaveckého způsobu prsa.11. Cvičení zaměřené na zvládnutí správné techniky plaveckého způsobu motýl (dvouúderové rozložené souhry). Opakování zvládnutých speciálních plaveckých dovedností.12. Zdokonalování techniky plaveckých způsobů prsa, znak a kraul, nácvik jejich startů a obrátek. procvičování plaveckého způsobu motýl.13. Další opakování a zdokonalování techniky všech plaveckých způsobů, jejich prvků a speciálních plaveckých dovedností.14. Plnění zápočtových požadavků.

Získané způsobilosti

Prakticky studenty seznámit s obsahem základního a zdokonalovacího plaveckého výcviku, opakovat a nacvičovat základní plavecké dovednosti (dýchání, vznášení, splývání, skoky a pády). Aktivně zvládnout všechny čtyři plavecké způsoby (prsa, znak, kraul, motýl), základní starty a obrátky na úrovni technicky správně provedené ukázky. Rozvíjet plaveckou všestrannost, kondici a nacvičit speciální plavecké dovednosti (potopení, plavání pod vodou).

Požadavky

- 80% aktivní účast na cvičeních- splnění požadovaných časových limitů správnou technikou- předvedení požadovaných plaveckých dovedností1) základní plavecké dovednosti (opakované nádechy a výdechy v hluboké vodě - bobbing, splývání na prsa a na znak s odrazem od stěny bazénu, dva kotouly vpřed a dva kotouly vzad)2) 100m prsa správnou technikou (1:58M, 2:07Ž)3) 100m kraul správnou technikou 4) 50m znak správnou technikou 5) 25m delfín správnou technikou6) hodnocení startů a obrátek7) plavání pod vodou (20m M, 15m Ž)

Garant

Mgr. Tomáš Roztočil