Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní gymnastika - I. (KTVS / ZZ340)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ340 - Sportovní gymnastika - I., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické rozvržení výuky:1. Úvodní hodina.Úrazová zábrana,individuální trénink, zápočtové požadavky.Odrazová průprava, stojková průprava.Záchrana a dopomoc.Přeskok.2. Technika nacvičovaných prvků. Trampolínka.3. Technika nacvičovaných prvků. Hrazda.4. Technika nacvičovaných prvků. Akrobacie.5. Technika nacvičovaných prvků. Kruhy.6. Technika nacvičovaných prvků. Kladina (ž), doskočná hrazda (m).7. Technika nacvičovaných prvků. Šplh.Bradla.8. Osobní výcvik - přeskok, hrazda, akrobacie.9. Osobní výcvik - trampolínka, kruhy, šplh na laně i na tyči.10. Osobní výcvik - bradla (m), kladina (ž), akrobacie, přeskok.11. Osobní výcvik - hrazda, trampolínka, kruhy.12. Trénink zápočtových sestav. Teoretický test.13. Trénink zápočtových sestav.14. Zápočet.Obsahově je výuka rozdílná pro neučitelský směr, pro učitelský směr ZS2 a SSK.

Získané způsobilosti

Praktické zvládnutí základů cvičení na nářadí sportovní gymnastiky a zvládnutí povinných sestav vytvořených z gymnastických prvků v rozsahu osnov základní a střední školy. Naučit studenty účelně poskytovat záchranu a dopomoc. Prakticky zvládnout základní techniku cvičení na uvedeném nářadí a techniku jednotlivých gymnastických prvků.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. Zápočtové požadavky:1. 80% docházka a aktivní účast na výuce. 2. Splnění zápočtových sestav, praktické zvládnutí záchrany a dopomoci.3. Splnění písemného testu z techniky vybraných gymnastických prvků (akrobacie,přeskok).

Garant

PaedDr. Dana Fialová, Ph.D.