Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport a pobyt v přírodě - lyžování - b (KTVS / ZZ370)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ370 - Sport a pobyt v přírodě - lyžování - b, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program je závislý na konkrétní podobě kurzu.1. dendopoledne: přesun do místa konání kurzuodpoledne: ověření úrovně účastníků kurzuteorie: Mazání lyží.2. densjezd - Všeobecná lyžařská průprava. Specializovaná lyžařskáprůprava. Základní sjezdový postoj. Jízda šikmo svahem spřenášením váhy. Odšlapování šikmo svahem a do S.běh - Lyžařská běžecká průprava.teorie: Sjezdové lyžování.3. densjezd - Oblouky: v dynamickém pluhu, z pluhu.běh - Klasická technika běhu (běh střídavý, soupaž).teorie: Běh na lyžích.4. densjezd - Oblouk z přívratu vyšší lyže, oblouk s postupným uzavíránímlyží.běh - Klasická technika běhu (běh střídavý, soupaž).teorie: Lyžařská výzbroj a výstroj.5. densjezd - Základní kročný oblouk.běh - Základy techniky bruslení (oboustranné dvoudobé).6. densjezd - Přejezd terénních nerovností, skok, zastavení vzpříčením.teorie: Historie lyžování a současné lyžařské disciplíny.7. densjezd - plnění zápočtových požadavkůběh - plnění zápočtových požadavkůteorie: test z teorie lyžování

Získané způsobilosti

1. Získání teoretických vědomostí z oblasti lyžování. 2. Zaměření na osobní výcvik a zvýšení úrovně lyžařských dovedností.3. Osvojit si a v praktické činnosti uplatnit všechny základní předpoklady k úspěšné práci lyžařského instruktora.

Požadavky

1. Aktivní účast během celého kurzu.2. Zvládnutí základních lyžařských dovedností v oblasti sjezdového (běžeckého) lyžování.

Garant

Mgr. Jana Mílová