Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika atletiky I. (KTVS / ZZ398)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTVS / ZZ398 - Teorie a didaktika atletiky I., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.-2. Technika a pravidla běžeckých disciplín.Didaktika běžeckých disciplín (rychlý a vytrvalostní běh, starty, štafetový a překážkový běh).3.-4. Technika a pravidla skokanských disciplín.Didaktika skok. disc. (skok vysoký a daleký, popř. o tyči)5.-6. Technika a pravidla vrhačských disciplín.Didaktika vrh. disc. (míček, oštěp, koule, popř. disk).7.-8. Atletické víceboje (pravidla, organizace, režim tréninků a závodů, atlet. víceboje v rámci škol.TV a škol. soutěží).9.-10. Motivace v atletice. Aplikace motorického učení.11.-12. Využití didaktických stylů v atletice.13.-14. Atlet. hnutí a soutěže (význam, druhy, rganizace, pravidla, soutěže ve školní TV a v rámci AŠSK).Semiáře:1.-2. Kondiční příprava za pomoci atlet. prostředků.3.-4. Strečink a relaxace v atlet. tréninku.5.-6. Pohybové hry zaměřené na průpravu pro sprint, překážky, štafety a starty.7.-8. Pohybové hry zaměřené na průpravu pro skoky.9.-10. Pohybové hry zaměřené na průpravu pro hody a vrhy.11.-12. Příprava a organizace atlet. závodů.13.-14. Problematika výuky atletiky u žáků na ZŠ a SŠ (dle zaměření studia).

Získané způsobilosti

Příprava studentů pro praktickou výuku atletiky na základních a středních školách (dle zaměření studia), seznámení s nejnovějšími prostředky pro vedení školních atleticky zaměřených hodin, atletickým tréninkem a atletickým hnutím.

Požadavky

Požadavky:1. Pravidelná účast ve výuce.(80%)2. Řešení seminárních úkolů.(pouze SSK)3. Písemný test.4. Výkonostní limity-student musí splnit alespoň z jedné disciplíny "A" limit M-800m (A-2:20s, B-2:22s); Ž-400m (A-72s, B-74s) M-110mpř. Výška překážky 1,067m(A-21s, B-22s); Ž-100m př. Výška překážky 0,84m (A-20s, B-21s)5. Účast na atletických závodech jako pořadatel (pomocník) či rozhodčí